Szabó Szilvia vagyok. Északi hitvilág, azon belül is egy -itthon méltatlanul kevéssé ismert irányzat, a rökkatrú képviselőjeként dolgozom, ismertetem meg veletek egy ősi világ isteneit, akiket hívhatunk leegyszerűsítve a Változás isteneinek is. A kereszténység hatására ők egy időre háttérbe szorultak, sokukat démonizálta az újabb, fiatalabb rendszer, polarizálva, skatulyázva egyúttal a világot jóra és rosszra, az embereket pedig a szeretet nevében ösztönözve gyűlölködésre és kirekesztésre.

A világon több mint 5000 istenséget tisztelnek, akiknek jó részéről sosem hallottunk, ne mondjuk se magunknak, se másnak, hogy a miénk az egyetlen és létező valóság.

Az északi rendszer, amiben mozgok nem olyan távoli, gondolj csak bele, hány generációra visszamenőleg ismered az őseid sorsát, hitét, “hovatartozását”. Kettő, talán három generáció?…és azelőtt?

Ha vannak sváb, bajor őseid, jobb ha számításba veszed, hogy máris kapcsolódhatsz a germán törzsek mitológiájához. Ebben a rendszerben szokni kell, hogy nem monoteista, azaz nem egy, hanem sok-sok isten létezik, akik nem elérhetetlen, aranyszegélyes ikonról bazsalygó szentek, akikhez térden állva kell imádkozni, hanem elérhető közelségben mozgó entitások, akik adott esetben nagyon is közel mozognak a mi világunkhoz. Nem azt várják, hogy félve megváltásért könyörögjünk, hanem, hogy szedjük össze magunkat, és felnőtt működéssel, adott esetben partnerként, vagy feladatok végrehajtójaként jelenjünk meg az ő és a mi világunkban. Az isten(ek) fogalma alatt azt értem, hogy: sokkal idősebb, hatalmasabb, tapasztaltabb mint mi, jóval előbb itt volt, és jóval tovább itt is lesz. (a különbségek mértéke természetesen ezerszeres szorzót jelent, minimum.)

Ebben a rendszerben ahol még nem volt jó és rossz, a halál az élet része volt, a változás, elengedés káosz pedig ugyanúgy szükségesek, mint a béke és a nyugalom. Az emberi természet minden formája hozzánk tartozott, nem kellett gyűlölni az “árnyékosabb” “rossz” oldalunkat – temperamentum, szenvedély, indulatok, amiknek a túlélést köszönhetjük, és amelyeket mostanában divatos lett kiszorítani magunkból valami spirituális “jóság”  iránti áhitozás végett. Talán tapasztaltad már, hogy minél inkább próbálsz magadtól távol tartani valamit, annál nagyobb hatása lesz rád, így igaz ez a saját “árnyékos” részünkre is, ami elől nem menekülni érdemes, hanem ismerkedni vele, és megtanulni kezelni, hogy ne ő irányítson, hanem te irányítsd. Erre az önismereti tanításra a rökkatrú istenei a legjobb tanítók.

A rökkatrú irányzat istenei, akikkel nálam találkozhatsz, a teljesség igénye nélkül:

Farbauti, Loki, Hél, Jormungand, Fenrir, Mengloth.

(Róluk nagyon sok-tapasztalatom* szerint-téves információt találhatsz (vagy szinte semmit) az interneten, óvatosan, vagy inkább semennyire ne vedd komolyan ezeket a forrásokat, azt javaslom. (Farbauti nem nő, hanem férfi isten, Loki nem gonosz, viszont az önismeretben addig tol és szorít sarokba, amíg legalább magadnak nem mondasz igazat, stb. stb.)

*A tapasztalat szót úgy értem, hogy nem a keresztény leírások, és nem a vakhit, hanem úgynevezett “UPG-unverified personal gnosis” – azaz személyes élmény alapján. Ilyenre te is bármikor szert tehetsz, ha közöd van hozzájuk, dolgod van velük, tudok benne segíteni.

Ha úgy érzed, hogy nem találod a helyed, és a manapság népszerű spirituális irányzatok nem simulnak bele a lelkedbe, talán nem véletlen. Keress bátran, ha úgy érzed, nem a véletlen sodort ide, amiben tudok segítek, hogy megtaláld a saját hitedet, önismereti, spirituális utadat, feladataidat. Megtanítalak rá, hogy mindezek mellett hogyan ne veszítsd el a valóságot, hiszen nem azért vagy itt, hogy eltávolodj a fizikai síktól, hanem azért (is), hogy megtanuld élvezni, hogy élsz. Épp itt, épp most, mindannak dacára, ami eddig történt veled. Mindenfajta kifogás és múltba révedezés nélkül.

Hogyan tudsz kapcsolatba lépni velem?mannaz
Telefon: +36 70 4545-716
E-mail: szilvi@lelekjaro.hu

https://www.facebook.com/lelekjaro/?ref=bookmarks

(Fotók: Matyas Podor Images, Balázs)